We weten waarschijnlijk wel dat in de gewone eierkoeken best veel suiker zit. Maar kinderen vinden het super lekker uit school bij een kopje thee. Wat dacht je ervan om ze eens zelf te maken? Deze zijn én lekker én snel te maken. Wat willen we nog meer? ... [Lees meer]
Abrikozen amandelcake
Ingrediënten 100 gram zacht kokosvet 75 gram zachte boter 4 eieren 2 eetlepels palmsuiker 2 eetlepels dadelstroop 2 theelepels kaneel 1 theelepel kardemom 200 gram speltmeel 1,5 theelepel bakpoeder Rasp van een halve sinaasappel en een citroen Sap van een sinaasappel 200 gram gedroogde abrikozen 100 gram amandelen 100 gram zonnebloempitten 50 gram kokosrasp Bereiding Rasp de schil van een halve sinaasappel en citroen. Pers de sinaasappel uit. Snijd de abrikozen in stukken en week ze in het sinaasappelsap. Meng de suiker, dadelstroop, eieren, boter en kokosvet in een kom goed door elkaar. Meng meel, bakpoeder, kokosrasp, kaneel en kardemom en de rasp door elkaar en voeg aan het eiermengsel toe. Meng alles goed door elkaar met een mixer of in een keukenmachine. Voeg de abrikozen, amandelen en zonnepitten toe en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een ingevet bakblik en bak de koek op 160 graden in ongeveer 1 uur gaar. Prik in de koek om te zien of het gaar is. Als er niets meer aan de pen zit, is de koek gaar. ... [Lees meer]
Weer naar school!
Nu alle scholen weer aan de gang zijn is het ‘s morgens vaak de vraag wat doen we vandaag in de lunchbox van mijn kind en welk tussendoortje kiezen we. ... [Lees meer]
Chocolade paaseitjes
Deze chocolade eitjes zijn een verantwoorde traktatie boordevol voedingsstoffen en bovendien erg lekker. Chocolade eitjes of chocolade kuikens of paashazen kun je het beste maken in een siliconen vormpjes of kleine bakvormpjes. ... [Lees meer]
Kleine broodjes uit een potje
KLEINE BROODJES UIT EEN POTJE* brood in potje Nodig voor 6 broodjes: ... [Lees meer]
Boekweitpannenkoekjes
Boekweitpannenkoekjes als ontbijt of bij de lunch Dit is een gemakkelijke variatie op de broodmaaltijd (glutenvrij). Ingrediënten: 250 gram boekweitmeel 1 theel bakpoeder 2 eieren (amandel of rijst) melk Snufje zout optioneel: 2 handjes rozijnen 2 grof geraspte appels Bereiding: Meng de boekweitmeel, bakpoeder en zout door elkaar en voeg de 2 eieren toe. Meng er zoveel melk door tot dat het een soepel beslag wordt. Als het beslag klaar is, dan kan je er de rozijnen en appel doorheen mengen. Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak de pannenkoekjes hierin aan beide kanten bruin. Let op, als je kokos/rijstmelk gebruikt, dan worden de pannenkoekjes snel (te) bruin, dus erbij blijven is belangrijk. Deze pannenkoekjes kun je lekker als ontbijt even met bijv. plakjes banaan of kiwi en als je het (nog) zoeter wilt, een sliertje ahorn siroop of honing. De pannenkoekjes kun je de avond te voren bakken als je ’s morgens haast hebt. Koud zijn ze namelijk ook heerlijk. ... [Lees meer]