Deze chocolade eitjes zijn een verantwoorde traktatie boordevol voedingsstoffen en bovendien erg lekker. Chocolade eitjes of chocolade kuikens of paashazen kun je het beste maken in een siliconen vormpjes of kleine bakvormpjes.
Ingredienten:
60 gram cacaoboter,
30 gram cacaopoeder of carobepoeder (iets zoeter van smaak),
2 el. Ahornsiroop.
Voor de vulling:
Kun je fijngemaakte noten, zaden of bijvoorbeeld een framboos gebruiken.
Doe de cacaoboter in een schaaltje en laat het au bain marie smelten. Voeg de cacaopoeder toe en de ahornsiroop. Vul de vormpjes met een klein laagje cacao en plaats deze in de koelkast. Laat het cacaomengsel even opstijven en voeg daarna de gekozen vulling met nog een laagje cacao toe. Plaats terug in de koelkast en wacht tot je zelfgemaakte paaschocolade hard is. Eventueel nog garneren met een decoratie stift met bijvoorbeeld witte chocolade!

