Ondanks de coronamaatregelen die de activiteiten dit jaar erg hebben ingeperkt, hebben we toch nog een redelijk aantal activiteiten kunnen realiseren.
Zo zijn er enkele kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang bijgekomen die het Oké-vignet hebben gekregen, zijn er workshops ‘koken bij de boer’ gegeven. In samenwerking met stichting de Nieuwe Leefstijl is een gezonde lunch verzorgd voor een paar honderd kinderen bij het Timmerdorp in de herfstvakantie in Groningen. Overigens viel dit nu toevallig midden in de Dutch Food Week.
Bij de KDV’s en BSO’s die al een Oké-vignet hadden zijn toch nog een groot aantal workshops ‘kunst op je bord’, ‘Foodzoekers’ en ‘afternoon snack’ met de kinderen gedaan. Een voorgenomen vervolg op het ‘smaakparcours’ zoals het vorig jaar in de Jumbo Foodmarkt in het stadion van FC Groningen kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Ook het Kidsmenu, zoals vorige jaar met 10 restaurants in Groningen en diverse restaurants in Drenthe, is doorgeschoven naar volgend jaar.
Ook de organisatie is verder doorontwikkeld. Inmiddels is er behalve de regiocoördinatoren in het noorden van het land en in Oost, nu ook een regiocoördinator voor het zuiden van het land. De regiocoördinatoren hebben ook geregeld overleg onder voorzitterschap van een procesbegeleider, waarbij geregeld een bestuurder aanschuift. Met elkaar wordt nu ook een aantrekkelijk programma ontwikkeld voor het tienjarig bestaan van de stichting half april 2021.
Zie ook meer informatie over de activiteiten en foto’s bij de nieuwsbrieven.

