Avocado smoothie Deze avocado smoothie kan je als ontbijt nemen, bijv. als je kind ’s morgen niet veel trek heeft. Hij is zo gemakkelijk klaar te maken, dat je er niet eerder je bed voor uit hoeft. Deze smoothie voedt goed vanwege de vettige avocado. Ingrediënten: ½ halve avocado 2 dl. Karnemelk (biologisch) 1 theelepel citroensap 1 theelepel honing Lepel de avocado uit en doe het in een hoge kom. Voeg er de overige ingrediënten aan toe en zet de staafmixer er even in totdat het gepureerd is. Schenk de lobbige smoothie in een mooi glas en klaar is je ontbijt of tussendoortje. Avocado bevat relatief veel vitamine B11, kalium en magnesium. Daarnaast bevat avocado omega 3 vetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. ... [Lees meer]
Spinazie stamppotje met kabeljauw
Het is voorjaar, dus zijn er weer verse bladgroenten. Wist u dat groene bladgroenten boordevol met vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten? En natuurlijk lekker veel vezels. Na een lange winter is ons lichaam erg blij met deze verse bladgroente. Hieronder een gemakkelijk te maken recept waar kinderen van kunnen smullen. Stamppotje van verse spinazie met een stukje kabeljauw. ... [Lees meer]
Brandnetelsoep
Het is de tijd dat de brandnetels weer beginnen te groeien. Wist u dat je van brandnetels hele fijne soep kan maken en dat het heel erg reinigend werkt na de lange winter? Wij hebben hier een lekker recept voor Brandnetelsoep als voorgerecht of lunchgerecht voor u. Spannend om samen met de kinderen brandnetels te plukken. Geef ze wel plastic handschoenen aan voor het prikken. Na het koken is de prik er overigens af. Nodig: Een vergiet vol gewassen brandneteltoppen 1 flinke ui 2 tenen knoflook 1 grote aardappel 1 liter bouillon van een groentebouillontablet Zout/peper Olijfolie ... [Lees meer]
Makreelpaté
Deze heerlijke makreelpaté is in een handomdraai gemaakt als je gefileerde makreel koopt bij de visboer. Als je zelf fileert let dan goed op dat alle graatjes eruit zijn. Nodig: 1 gestoomde/gerookte verse makreel (markt) 2 eetl. Crème fraiche 2 stengels bleekselderij Een paar takjes peterselie 1 citroen Peper en zout ... [Lees meer]
Bloemkoolsoep
BLOEMKOOLSOEP Ingrediënten: 1 kleine bloemkool 1 ui 1 stukje prei 1 theelepel kerriepoeder ½ theelepel zoete paprikapoeder peper/zout, groene kruiden, bijv. lavas of selderij 750 ml water 200 ml room of creme fraîche olijfolie eventueel wat ardennerham om mee te garneren ... [Lees meer]
Wortelcake
Deze heerlijke honing wortelcake mag je gerust als tussendoortje eten. Door de volwaardige ingrediënten die erin zitten, voedt de cake goed en zal je een paar uur geen trek hebben. Door de geraspte wortel die erin zit, eet je extra groente. ... [Lees meer]