Ingrediënten
100 gram zacht kokosvet
75 gram zachte boter
4 eieren
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels dadelstroop
2 theelepels kaneel
1 theelepel kardemom
200 gram speltmeel
1,5 theelepel bakpoeder
Rasp van een halve sinaasappel en een citroen
Sap van een sinaasappel
200 gram gedroogde abrikozen
100 gram amandelen
100 gram zonnebloempitten
50 gram kokosrasp
Bereiding
Rasp de schil van een halve sinaasappel en citroen. Pers de sinaasappel uit. Snijd de abrikozen in stukken en week ze in het sinaasappelsap.
Meng de suiker, dadelstroop, eieren, boter en kokosvet in een kom goed door elkaar.
Meng meel, bakpoeder, kokosrasp, kaneel en kardemom en de rasp door elkaar en voeg aan het eiermengsel toe. Meng alles goed door elkaar met een mixer of in een keukenmachine.
Voeg de abrikozen, amandelen en zonnepitten toe en meng alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een ingevet bakblik en bak de koek op 160 graden in ongeveer 1 uur gaar. Prik in de koek om te zien of het gaar is. Als er niets meer aan de pen zit, is de koek gaar.

