Feeling hot, hot, hot... ☀️ Tropische temperaturen. Genieten! Deze fruit-smoothie-ijsjes gaan ons straks lekker wat verkoeling brengen... Jammie! ? Recept fruit-smoothie ijsjes Bereiding 10 min| wachttijd 5 uur Wat heb je nodig? (Voor 12 kleine ijsjes) -1 banaan -handje bevroren mango -handje bevroren aardbeien -2 kiwi's -scheutje maple syrup -250 ml water En dan blenderen maar... Gooi alles in de blender en blend tot een mooie gladde massa. Smoothie klaar! Gieten maar! Als je de ijsjes wat romiger wilt dan kun je (plantaardige) melk gebruiken ipv water! Het duurt ongeveer 5 uur tot ze goed diep bevroren zijn! ?? Bon appetit! ? Julia Vergeer Voedingsconsulente Julia www.beleefwatjeeet.nl www.facebook.com/BeleefWatJeEet Ps. De ijsvormpjes zijn van de Ikea! ... [Lees meer]
Zelf opscheppen, eten met je handen, dippen, “snoepen” met gado gado
Zelf opscheppen, eten met je handen, dippen, “snoepen” Dit gerecht of eigenlijk de verschillende bakjes met gerechten is gebaseerd op het Indonesische Gado Gado. Gado gado komt uit Indonesie , maar het gerecht is overgewaaid naar verschillend landen in de wereld alleen dan is het overal net weer even anders. In Suriname is het erg populair en dagelijks comfort food. De naam ‘gado gado’ betekent eigenlijk ‘mix mix’. Het is meer een verzameling van gerechten met verschillende ingrediënten. Gade gado gaat dus eigenlijk met de cultuur, het land en het seizoen mee. De basis is een mix van groenten met gekookt ei, pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Deze variatie komt van onze voorlichtster Hilde Boonstra. Bij haar is deze variatie op de gado gado thuis favoriet en vooral als het lekker weer is om buiten te eten. ... [Lees meer]
Spring is in the air!
Spring is in the air! En wat word ik daar toch altijd blij van. Na de wintermaanden ben ik altijd ook weer toe aan het eten van ‘nieuwe groenten en nieuw fruit’. In de winter eten wij met veel plezier alle knollen en aardvruchten. Maar hoe fijn is het als de lammetjes weer blaten in de wei en de eerste terrasdagen zich aandienen. Mijn kinderen denken dat de eerste zonnestralen synoniem staan voor een ijsje. ... [Lees meer]
Traktatie
Op de druilerige zaterdagochtend van 4 februari 2017 heb ik het slechte plan om even naar de Ikea te gaan. Daar aangekomen blijkt de parkeergarage al behoorlijk vol. Dat is meestal een slecht voorteken. ... [Lees meer]
Appeltaart met abrikozenjam
APPELTAART MET ABRIKOZENJAM Nodig: 250 gram speltmeel 1 theel. bakpoeder 1 snufje zout 100 gram palmsuiker 150 gram koude boter 1 ei 1 kg fris-zure appels 1 theel. kaneel 1 a 2 eetlepels honing 2 handjes gehakte hazelnoten 4 eetl. Abrikozenjam (halfzoet) Slagroom ... [Lees meer]
Bananenbrood met noten
Bananenbrood met noten! ? Mijn kinderen (en m'n man en ik) zijn er dol op. Als tussendoortje bij een kopje koffie of thee... Jammie! Dit is een recept voor één bananenbrood wat in een normale cakevorm past. ... [Lees meer]