Bananenbrood met noten! ?
Mijn kinderen (en m’n man en ik) zijn er dol op. Als tussendoortje bij een kopje koffie of thee… Jammie!
Dit is een recept voor één bananenbrood wat in een normale cakevorm past.
Wat heb je nodig?
-3 bananen
-50 gram dadels zonder pit
-3 eieren
-2 handen ongebrande noten (gehakt)
-150 gram amandelmeel
-1,5 tl wijnsteenbakpoeder
Zo maak je het;
Verwarm de oven op 175 gram Doe de bananen, dadels en de eieren in een blender en pureer dit fijn tot één massa. Doe deze massa in een grote kom en spatel daar de amandelmeel, bakpoeder en de gehakte noten door. Tot het één mooi egaal mengsel wordt. Vet de cakevorm in met wat kokosolie en doe het mengsel in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in 40 min mooi bruin. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt!
Have fun met het maken. Eet smakelijk!
Julia Vergeer
Voedingsconsulente Julia
‘Beleef wat je eet’
www.beleefwatjeeet.nl
www.facebook.com/BeleefWatJeEet

