Boekweitpannenkoekjes als ontbijt of bij de lunch
Dit is een gemakkelijke variatie op de broodmaaltijd (glutenvrij).
Ingrediënten:
250 gram boekweitmeel
1 theel bakpoeder
2 eieren
(amandel of rijst) melk
Snufje zout
optioneel:
2 handjes rozijnen
2 grof geraspte appels
Bereiding:
Meng de boekweitmeel, bakpoeder en zout door elkaar en voeg de 2 eieren toe.
Meng er zoveel melk door tot dat het een soepel beslag wordt.
Als het beslag klaar is, dan kan je er de rozijnen en appel doorheen mengen.
Verwarm in een koekenpan wat olijfolie en bak de pannenkoekjes hierin aan beide kanten bruin.
Let op, als je kokos/rijstmelk gebruikt, dan worden de pannenkoekjes snel (te) bruin, dus erbij blijven is belangrijk.
Deze pannenkoekjes kun je lekker als ontbijt even met bijv. plakjes banaan of kiwi en als je het (nog) zoeter wilt, een sliertje ahorn siroop of honing.
De pannenkoekjes kun je de avond te voren bakken als je ’s morgens haast hebt.
Koud zijn ze namelijk ook heerlijk.

