Ik ben Frieda Hartman, Natuurvoedingsdeskundige en moeder van
2 volwassen dochters. Naast het geven van voedingsadvies en coachen in mijn praktijk Puurvit Natuurvoedingsadvies ben ik voorlichtster voor Stichting Kind & Voeding. Vooral omdat ik het leuk vind kinderen en ouders bewust te maken van de positieve invloed van puur en eerlijke voeding op de gezondheid van het kind. Vanaf mijn tienerjaren heeft alles wat met voeding te maken heeft mijn interesse.
De liefde voor koken heb ik vooral van mijn oma en moeder. Toen ik later zelf twee dochters kreeg ontstond steeds meer interesse in gezonde voeding. Vooral de negatieve invloed van bepaalde E-nummers en suikers op de gezondheid van mijn kinderen was aanleiding mij hier verder in te verdiepen en te kiezen voor puur en eerlijk eten en zelfgemaakte traktaties.
Met Pasen voor de deur is een feestelijk paasontbijt en/of brunch bij velen favoriet. Maar wat zetten we op tafel? Natuurlijk mag een gezond eitje hier zeker niet ontbreken. Een ei zit boordevol goede eiwitten hiermee een ideale bouwstof voor je kind. Maar een paasontbijt en/of brunch moet ook iets feestelijks hebben. Gekleurde servetten, een tak met zelfgemaakte paasversiering zorgen voor een leuke aankleding. Door gezonde traktaties lekker en leuk te maken geef je kinderen plezier in eten! Al weken worden we verleid door mooie verpakkingen met ‘chocolade’ paashazen, paaskippen en eitjes. Jammer genoeg bestaan deze voornamelijk uit suiker ipv chocola. Toch wil je je kind een leuke maar ook vooral lekkere paastraktatie geven of zo maar af en toe een chocolade eitje. Hoe doe je dat dan? Gewoon zelf maken samen met je kind. Een paastraktatie zelf maken is leuk om te doen en je weet wat er in zit. Je kunt het bovendien aanpassen aan de smaak van je kind. Ik wens je veel plezier met het maken van chocolade eitjes/beestjes!
Alvast fijne paasdagen!
18 maart 2016
Door: Frieda Hartman
Praktijk PuurVit Natuurvoedingsadvies

