• Home
  • Voorlichters
    • Aanmeldingsformulier St. Kind en Voeding
  • OK vignet
  • Help mee / ANBI-status / jaarverslag
  • Links
  • Contactgegevens, bestuur, team, RvA
  • Kinderboeken Webshop

Stichting Kind en Voeding

  • Blogs
  • Activiteiten
    • Smaakparcours met SKSG
    • Een recepten wedstrijd voor kinderen uit groep 6 t/m 8 uit Gemeente Noordenveld
    • Geweten van Eten
    • Ruik, proef en beleef
    • Wereldmaaltijd op strobalen omringd door Lakenvelder koeien, paarden en geiten’
    • Oké-vignet restaurant
  • Recepten
  • Alliantie kinderarmoede van start
  • Voorlichtingsaanbod
  • Nieuwsbrieven
  • Inloggen

Weer naar school!

Nu alle scholen weer aan de gang zijn  is het ‘s morgens vaak de vraag  wat doen we vandaag in de lunchbox van mijn kind en welk tussendoortje kiezen we.

Kinderen hebben niet alleen voor hun groei maar ook voor hun geestelijke ontwikkeling  en algehele  gezondheid de nodige  voedingsstoffen hard nodig!  Natuurlijk moet het ook lekker zijn  en het oog wil natuurlijk ook wat!  Hierbij  wat tips voor een gezonde gevarieerde  lunchbox . Belangrijk is kinderen kennis te laten maken met een gevarieerd voedingspatroon waardoor zij diverse smaken leren kennen en gezond eten ook lekker vinden. Laat je kind  vooral ook zelf mee kiezen !

Tips voor de lunchbox

Naast de volkoren, spelt, haver of rogge boterham vooral kiezen voor voeding met viaminen, mineralen en gezonde vetten !

  1. Omelet met verborgen groenten. Door aan een omelet bijv.prei, courgette, zoeteaardappel, wortel, champignons toe te voegen krijg je kind gelijk wat groenten binnen .
  2. Boekweitpannenkoek, een boekweitpannenkoek gemaakt met banaan en kaneel en wat honing  vinden veel kinderen erg lekker . Deze kan als ontbijt maar ook voor de lunch worden meegegeven.
  3. Een wortel of pompoenmuffin is ideaal als tussendoortje en voor bij de lunch.
  4. Bakje gezonde knabbels zoals worteltjes, komkommer, paprika, kerstomaatjes leveren  veel vezels en voedingsstoffen!
  5. Een flesje vers vruchten of groentensap .
  6. En natuurlijk fruit naar keuze !

 

Recept ontbijt /lunch muffin met wortel of pompoen  (10 muffins)

Ingrediënten

2 koppen havermout, 1 kop fijngesneden wortelen  (rauw) of pompoen (gekookt en in stukjes) , 1 kop amandel, haver of rijstmelk, 1 flinke theelepel koekkruiden, 2 tl. baking soda , ½ kop rozijnen of cranberries  en een eetlepel honing.

Bereiding:  Doe de  fijngesneden wortelen samen met de plantaardige melk in een kom en voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Vul de muffin-vormpjes  en plaats deze in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 20- 25  minuten.

Deze muffins kun je ook gemakkelijk invriezen waardoor je altijd een gezond ontbijtje of tussendoortje op voorraad hebt.

2016-09-16 20.55.41_resized[4]

Door:

Frieda Hartman

Natuurvoedingsdeskundige

 

www.puurvit.nl

Meest recente berichten

  • Landelijke dag voorlichters Kind en Voeding 2025 18 april 2025
  • Nieuwe bestuurders 10 april 2025
  • Ratten kiezen vaak liever voor suiker dan voor cocaïne. 3 februari 2025
  • Groningen beweegt en rode kool 29 januari 2025
  • Mexico als landenthema 25 januari 2025
  • Eieren laten schrikken 22 januari 2025
  • Verlengde Schooldag in Groningen 17 januari 2025
  • Gezonde kersthapjes bij de Swoaistee. 30 december 2024

Inschrijven nieuwsbrief

Ik word donateur
FacebooklinkedinFacebooklinkedin

© Copyright 2014 Stichting Kind en Voeding · info@kind-en-voeding.nl · website door 2156.nl