Hoewel de temperaturen nog best aangenaam zijn, vallen de blaadjes al van de bomen.
Tijd om weer een boswandeling te maken met de kinderen, kastanjes te zoeken (en te poffen). Wat bij ons ook altijd favoriet is deze tijd van het jaar, is het eten van pompoen. Pompoen bevat veel ijzer en caroteen, dus je kunt het goed gebruiken als vleesvervanger en het is ook nog goed voor de ogen.
Je kunt er heerlijke taarten mee maken, en ook gebruiken bij pasta’s maar een heel makkelijke variant is de bereiding in de oven.
Benodigdheden
3 zoete aardappelen
3 grote aardappelen (vastkokers)
1 pompoen
2 rode uien, in ringen gesneden
2 takjes tijm
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in blokjes. De schil kun je er gewoon omheen laten. Of je doet de pompoen een paar minuten in de magnetron, daarna is de schil zacht en kun je hem makkelijk schillen en snijden.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes
Meng de pompoen, zoete aardappel, aardappel, de rode ui, de olijfolie, en de knoflook goed door elkaar in een grote kom. Zorg dat de olie goed verdeeld is
Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal.
Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel deze over de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 30-45 minuten in de voorverwarmde oven, gebruik de laatste 10 minuten nog de grillstand als je die hebt. Je kunt even prikken om te voelen of alles gaar is. Voor de echte vlees liefhebbers kun je er nog een (boeren) worst bij serveren.
Barbara Tjin A Koeng-Gijtenbeek
www.barbaratak.nl |

