Bij deze een lekker recept om te maken samen met kids! Milde curry met bloemkool!
Dit recept heb ik van de geweldige website Keetsmakelijk! Hier vind je lekkere en leuke recepten speciaal voor met het gezin te maken. (en op te eten natuurlijk) Neem maar eens een kijkje… Zeer de moeite waard! ?
Wat heb je nodig voor 4 pers?!
Ingrediënten;
250 gram rijst (ik heb stiekem de witte genomen, niet de gezondste maar wel erg lekker hierbij ?)
1 grote zoete aardappel
1/2 bloemkool
2 eetlepels olijfolie
1 blikje kokosmelk (400 ml)
2,5 dl groentebouillon
300 gram tuinbonen of doperwten
150 gram kikkererwten
1 eetlepel citroen
Voor de currypasta;
1 rode chilipeper
1 knoflookteen
2 bosuien
2 cm gember
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel curcuma
2 eetlepels sojasaus of tamari
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 klein bosje koriander
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de rijst kookt, kun je groente hakken en currypasta maken.
Schil en snij de zoete aardappel in blokjes. Maak roosjes van de bloemkool.
Voor de currypasta: halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine.
Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe.
Doe de koriander bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn.
Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olie. Voeg je homemade currypasta toe en fruit de currypasta 1 minuut. Voeg de bloemkool en de zoete aardappel toe en schep alles om.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de doperwten en de kikkererwten toe en kook nog een minuut of 5.
Proef en breng de curry eventueel nog wat verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer met de rijst… Keet Smakelijk!! ?
Julia Vergeer
www.beleefwatjeeet.nl

