• Home
  • Voorlichters
    • Aanmeldingsformulier St. Kind en Voeding
  • OK vignet
  • Help mee / ANBI-status / jaarverslag
  • Links
  • Contactgegevens, bestuur, team, RvA
  • Kinderboeken Webshop

Stichting Kind en Voeding

  • Blogs
  • Activiteiten
    • Smaakparcours met SKSG
    • Een recepten wedstrijd voor kinderen uit groep 6 t/m 8 uit Gemeente Noordenveld
    • Geweten van Eten
    • Ruik, proef en beleef
    • Wereldmaaltijd op strobalen omringd door Lakenvelder koeien, paarden en geiten’
    • Oké-vignet restaurant
  • Recepten
  • Alliantie kinderarmoede van start
  • Voorlichtingsaanbod
  • Nieuwsbrieven
  • Inloggen

Milde curry met bloemkool

Bij deze een lekker recept om te maken samen met kids!  Milde curry met bloemkool!

Dit recept heb ik van de geweldige website Keetsmakelijk! Hier vind je lekkere en leuke recepten speciaal voor met het gezin te maken. (en op te eten natuurlijk) Neem maar eens een kijkje… Zeer de moeite waard! ?

 

Wat heb je nodig voor 4 pers?!

Ingrediënten;

250 gram rijst (ik heb stiekem de witte genomen, niet de gezondste maar wel erg lekker hierbij ?)

1 grote zoete aardappel

1/2 bloemkool

2 eetlepels olijfolie

1 blikje kokosmelk (400 ml)

2,5 dl groentebouillon

300 gram tuinbonen of doperwten

150 gram kikkererwten

1 eetlepel citroen

 

Voor de currypasta;

1 rode chilipeper

1 knoflookteen

2 bosuien

2 cm gember

1 theelepel bruine suiker

1 theelepel curcuma

2 eetlepels sojasaus of tamari

1 eetlepel sesamolie

1 eetlepel tomatenpuree

1 klein bosje koriander

 

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de rijst kookt, kun je groente hakken en currypasta maken.

Schil en snij de zoete aardappel in blokjes. Maak roosjes van de bloemkool.

Voor de currypasta: halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine.

Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe.

Doe de koriander bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn.

Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olie. Voeg je homemade currypasta toe en fruit de currypasta 1 minuut. Voeg de bloemkool en de zoete aardappel toe en schep alles om.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de doperwten en de kikkererwten toe en kook nog een minuut of 5.

Proef en breng de curry eventueel nog wat verder op smaak met versgemalen peper en zout.

 

Serveer met de rijst… Keet Smakelijk!! ?

 

Julia Vergeer

www.beleefwatjeeet.nl

Meest recente berichten

  • Landelijke dag voorlichters Kind en Voeding 2025 18 april 2025
  • Nieuwe bestuurders 10 april 2025
  • Ratten kiezen vaak liever voor suiker dan voor cocaïne. 3 februari 2025
  • Groningen beweegt en rode kool 29 januari 2025
  • Mexico als landenthema 25 januari 2025
  • Eieren laten schrikken 22 januari 2025
  • Verlengde Schooldag in Groningen 17 januari 2025
  • Gezonde kersthapjes bij de Swoaistee. 30 december 2024

Inschrijven nieuwsbrief

Ik word donateur
FacebooklinkedinFacebooklinkedin

© Copyright 2014 Stichting Kind en Voeding · info@kind-en-voeding.nl · website door 2156.nl