Het is de tijd dat de brandnetels weer beginnen te groeien. Wist u dat je van brandnetels hele fijne soep kan maken en dat het heel erg reinigend werkt na de lange winter? Wij hebben hier een lekker recept voor Brandnetelsoep als voorgerecht of lunchgerecht voor u. Spannend om samen met de kinderen brandnetels te plukken. Geef ze wel plastic handschoenen aan voor het prikken. Na het koken is de prik er overigens af.
Nodig:
Een vergiet vol gewassen brandneteltoppen
1 flinke ui
2 tenen knoflook
1 grote aardappel
1 liter bouillon van een groentebouillontablet
Zout/peper
Olijfolie
Bereiding
Pluk en was de brandneteltoppen (trek handschoenen aan) en laat ze uitlekken in het vergiet.
Verwarm een pan met wat olijfolie en fruit daarin de fijngehakte ui en knoflook langzaam.
Schil ondertussen de aardappel en snijdt hem in blokjes. Voeg dit bij het ui/knoflookmengsel en fruit het geheel even aan.
Voeg nu de brandneteltoppen toe en roer het goed door. De brandnetels slinken snel. Na 5 minuten voeg je de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 15 a 20 minuten zacht doorkoken. Pureer van het vuur af de soep tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe.
Een lekkere soep om mee te starten of als lunch te gebruiken met boerenbrood met roomboter.
Eet smakelijk
Tip: je kunt voor de verandering wortel of knolselderij toevoegen, hierdoor wordt het meer een maaltijdsoep.

