Deze heerlijke honing wortelcake mag je gerust als tussendoortje eten. Door de volwaardige ingrediënten die erin zitten, voedt de cake goed en zal je een paar uur geen trek hebben. Door de geraspte wortel die erin zit, eet je extra groente.
Ingrediënten:
2 koppen le mairemeel* of volkoren meel
3 theelepels bakpoeder of wijnsteenzuurbakpoeder (natuurvoedingswinkel)
2 theelepels kaneel
3 eetlepels honing
1 kop zonnebloemolie/kokosolie
4 licht geklopte eieren
2 koppen geraspte wortel
eventueel gehakte noten, rozijnen of zonnepitten
*Le maire meel is extra gemalen volkorenmeel, bij de natuurvoedingswinkel of bij de molen te koop
Bereiding:
Alle droge ingrediënten zeven. Eieren een paar minuten licht kloppen met honing en olie. Daarna de droge ingrediënten erdoorheen mixen. De wortel raspen en als laatste samen met de eventuele noten en/of rozijnen erdoor scheppen.
Het beslag in een ingevette cakevorm doen en ongeveer 1,5 uur bakken op 160 graden. Als je het goed doet, wordt de cake lekker smeuïg en is de wortel nauwelijks te herkennen. Prik, voordat je de oven uitdraait, in de cake of hij gaar is.
Lekker bij de koffie en een gezond tussendoortje.

