Het is voorjaar, dus zijn er weer verse bladgroenten.
Wist u dat groene bladgroenten boordevol met vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten?
En natuurlijk lekker veel vezels. Na een lange winter is ons lichaam erg blij met deze verse bladgroente. Hieronder een gemakkelijk te maken recept waar kinderen van kunnen smullen.
Stamppotje van verse spinazie met een stukje kabeljauw.
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
1 kg aardappelen
3 à 4 eetlepels warme melk
1 klontje boter
500 gram spinazie
1 ui
1/2 bakje kastanje champignons
350 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels bloem
1 bakje crème fraîche
1 theelepel mosterd
zout en peper
Bereiding:
Schil, was en snijd de aardappels in kleinere brokken en kook ze gaar.
Was de spinazie en snijd het een paar keer door, zodat het iets kleiner wordt.
Snijd de ui en champignons klein en bak ze even aan met wat zout en peper en eventueel wat zoete paprikapoeder. Ondertussen wentel je de kabeljauwstukken door de bloem en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak de kabeljauw op een middelhoog vuur met wat olijfolie en zet het vuur na enkele minuten lager. Bak de kabeljauw ongeveer 5 minuten aan 1 kant en draai hem dan om. Laat het op de andere zijde nog een paar minuten nagaren.
Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af en stampt ze fijn met de warme melk en een klontje boter zodat het geheel smeuïg wordt. Nu schep je de rauwe, gewassen spinazie en het uien/champignonmengsel er doorheen zodat het een mooie stamppot wordt. Warm het geheel nog even door op een laag vuur en serveer het met een schaaltje crème fraîche, gemengd met wat mosterd.
Dit is een heerlijke combinatie!

