10 Heksenvingers (Bereidingstijd: 45 minuten)
Echt… supergriezelig maar wel lekker om in de drakensnotsoep te dopen als enge soepstengel. Ook lekker zonder soep
Welke keukenspullen heb je nodig ?
Plank, mesje, theelepel, bakplaat, oven, garde, kwastje
Welke ingrediënten zitten erin ?
- 5 plakjes bladerdeeg
- 10 bruine amandelen
- beetje frambozenjam
- geklopt ei om de heksenvingers in te smeren voordat ze in de oven gaan
Aan het werk
- Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg en haal het plastic eraf
- Zet de oven aan op 220 graden
- Snijd de plakjes doormidden; je hebt nu 10 rechthoeken
- Rol ieder plakje op en vorm er een vinger van (psst…geheime tip voor succes; kijk naar je eigen hand, dan zie je precies waar je vinger kootjes heeft)
- Snijd met een mesje ondiepe sneetjes in de deegkootjes
- Druk elke amandel aan een kant van een vinger; dit wordt de nagel
- Gebruik een kwastje om de vingers dun in te smeren met het geklopte ei
- Leg de vingers voorzichtig op de bakplaat en bak ze 20-25 minuten of totdat ze bruin zijn
- Laat de vingers afkoelen
- haal de nootnagel eraf
- doe met een theelepel een beetje jam op de plek van de nagel en plak hem er weer op. Je kunt ook aan de andere kant een beetje jam smeren…KLAAR
Door van den Borst *Natuurvoedingsadvies*Biologisch gebak*Kooklessen

