Deze week de kiemgroenten in de hoofdrol! Als er iets een makkelijk “strooiseltje” is dan hebben we er hier één: kiemgroenten. Eigenlijk is dit een verzamelnaam voor de allerjongste “versies” van groenten, graan en peulvruchten. Je zou kunnen zeggen dat ze de groente waar ze van zijn in een heel geconcentreerde vorm zijn. Dat biedt natuurlijk als voordeel dat je met relatief weinig kiemgroente heel veel mineralen en vitaminen binnen kan krijgen. ... [Lees meer]
Gezonde “strooiseltjes”
Deze week een wel heel bijzonder en toch zo simpel "strooiseltje"...zonnebloempitjes! Mijn doel is immers om simpele, gezonde en makkelijk te hanteren voeding te promoten in deze rubriek. En deze pitjes zijn om te beginnen overal goed verkrijgbaar. Voor een paar Euro koop je een HELE grote zak, vol met zonnekracht, die je lang kan bewaren in je keukenkastje! ... [Lees meer]
Gezonde “strooiseltjes”
Deze week in de rubriek gezonde “strooiseltjes” : Walnoten…ook wel “okkernoten” genoemd. Iedereen kent deze knapperige noot…alhoewel, eigenlijk zijn walnoten gecategoriseerd als zogenaamde “steenvruchten”, waar ook pruimen en abrikozen toe behoren. ... [Lees meer]
Koninklijke “strooiseltjes”
Deze week in de rubriek “strooiseltjes” een schilletje met een Koninklijke oranje kleur. Helaas verdwijnt dit mooie product nog veel te vaak in de prullenbak. Zonde, want het is gezond, lekker en heel simpel toe te passen! Eerst lekker genieten van de sinaasappel, die je kan persen of eten zoals bekend. En dan…de schil. Wat doe je daar dan mee? Dat volgt zo meteen, eerst wat gezondheidsfeiten… ... [Lees meer]
Gezonde “strooisels”!
Zoals vorige week aangekondigd, behandel ik in deze tweede aflevering van de reeks “strooiseltjes” een specerij dat we allemaal wel kennen: kaneel! Dit geurige- & en al duizenden jaren bekende- specerij roept meteen de associatie op met gezelligheid, Kerst, huiselijke sfeer en geur. Wie kent immers niet (vooral in Noord Amerika veelvuldig gebruikt!) de toepassing van “kaneel” in geurkaarsen, koffie en potpourri J). ... [Lees meer]
Gezonde “strooisels”!
Als natuurvoedingsdeskundige maak ik zelf veel gebruik van “strooiseltjes” in de keuken, die bepaalde gerechten nog smaakvoller, beter van textuur en vooral lekkerder kunnen maken. De komende maanden wil ik graag een aantal van deze vergeten “strooiseltjes” de revue laten passeren, omdat ik denk dat eigenlijk iedereen ze in de keukenkastjes zou moeten hebben. ... [Lees meer]