BLOEMKOOLSOEP
Ingrediënten:
1 kleine bloemkool
1 ui
1 stukje prei
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel zoete paprikapoeder
peper/zout, groene kruiden, bijv. lavas of selderij
750 ml water
200 ml room of creme fraîche
olijfolie
eventueel wat ardennerham om mee te garneren
Bereiding:
Schil de ui en snijd hem in stukjes. Fruit de ui en de prei licht aan met de kerriepoeder en de paprikapoeder. Voeg wat zout en peper toe en voeg daarna de in stukjes gesneden bloemkool toe. Roer alles goed door elkaar en bak het een paar minuten op een matig vuurtje.
Voeg nu 750 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken, totdat de bloemkool gaar is. Pureer de soep en voeg daarna room of creme fraîche toe. Roer alles goed door elkaar en breng de soep zo nodig op smaak met wat zout en peper. Warm de soep goed door, maar laat het niet meer koken. Bak eventueel even wat ardennerham in een koekenpan knapperig en leg daarvan een paar stukjes in de soep.

