Deze heerlijke makreelpaté is in een handomdraai gemaakt als je gefileerde makreel koopt bij de visboer. Als je zelf fileert let dan goed op dat alle graatjes eruit zijn.
Nodig:
1 gestoomde/gerookte verse makreel (markt)
2 eetl. Crème fraiche
2 stengels bleekselderij
Een paar takjes peterselie
1 citroen
Peper en zout
Bereiding:
Verwijder het vel van de makreel en haal de filets van de graat. Breek de makreel boven een kom in stukjes en controleer goed op losse graatjes.
Prak met een vork de crème fraiche erdoor. Snijd de stengels bleekselderij in de lengte in dunne repen en vervolgens in piepkleine blokjes. Hak de bleekselderij- en peterselieblaadjes heel fijn en meng alles door de makreel. Breng op smaak met citroensap, peper en een klein beetje zout.
Heerlijk op een crostini of stokbrood.
Ps. Je kunt ipv bleekselderij ook heel fijn gesneden prei gebruiken. Het gerechtje wordt dan wel pittiger.

