• Home
  • Voorlichters
    • Aanmeldingsformulier St. Kind en Voeding
  • OK vignet
  • Help mee / ANBI-status
  • Links
  • Contact
  • Kinderboeken Webshop

Stichting Kind en Voeding

  • Blogs
  • Activiteiten
    • Smaakparcours met SKSG
    • Een recepten wedstrijd voor kinderen uit groep 6 t/m 8 uit Gemeente Noordenveld
    • Geweten van Eten
    • Ruik, proef en beleef
    • Wereldmaaltijd op strobalen omringd door Lakenvelder koeien, paarden en geiten’
    • Oké-vignet restaurant
  • Recepten
  • Alliantie kinderarmoede van start
  • Voorlichtingsaanbod
  • Nieuwsbrieven
  • Inloggen

Plaattaart van keetsmakelijk

plaattaart

Een van de toppers hier in huis is plaattaart. Een knapperige bodem van bladerdeeg uit de oven, met daarop een hele berg groente. Net als bij pizza’s, kun je er van alles op doen; champignons, aubergine, rucola, tomaatjes, zoete aardappel, spinazie, etc. Onze favoriete plaattaart is die met courgette, kerstomaatjes en gele of oranje paprika.

-Verwarm de ovenvoor op 200°C.
-Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrechtblad ontdooien, dit duurt ongeveer 10 minuten.
-Bedek ondertussen een bakplaat met bakpapier en verdeel 9 plakjes bladerdeeg over het bakpapier. Rek de plakjes een beetje uit, zorg ervoor dat ze elkaar overlappen en druk goed aan, zodat het 1 geheel wordt.
-Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Zo voorkom je dat het straks in de oven als een gek omhoog bolt.
-Zet het bladerdeeg in de oven.

Na 20 minuten heb je een knapperige bodem.

– Haal het bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen.
– Meng in een kommetje 3 eetlepels crème fraîche met 3 eetlepels basilicumpesto.
– Strijk dit mengsel uit over de taartbodem. -Daarop leg je dungesneden plakjes courgette, lange reepjes paprika en 20 gehalveerde kerstomaatjes (met de bolle kant naar het deeg toe).
– Strooi er tot slot een halve eetlepel gedroogde oregano over.
– Zet de plaattaart terug in de oven en laat nog 20 minuten bakken bij 200°C. tot de korst van het bladerdeeg lichtbruin is en de groente voldoende zijn geroosterd. Aan tafel eventueel nog wat versgemalen zeezout erover. Lekker met een knapperige salade! © keetsmakelijk

www.keetsmakelijk.nl

twittertwitter

Meest recente berichten

  • Ook in 2022 samenwerken met JLE 4 januari 2022
  • 2022: blijf gezond! 4 januari 2022
  • Maaltyd krijgt Oké-vignet 29 november 2021
  • Kind en Voeding ook erkend leerbedrijf 26 november 2021
  • Expeditie Voedselverwondering 8 oktober 2021
  • Zomeractiviteiten in Groningen 25 augustus 2021
  • Gezond eten is lekker en leuk! 11 maart 2021
  • Pimp je lunch met groente- en fruit 13 september 2020

Inschrijven nieuwsbrief

Ik word donateur

Tweets

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

© Copyright 2014 Stichting Kind en Voeding · info@kind-en-voeding.nl · website door 2156.nl