Het is alweer juni en wat hebben we al prachtig weer gehad de afgelopen weken.
Ik hoop dat juli en augustus net zo mooi worden. Zwemmen, kamperen en allemaal gezellige dagjes uit.
En wat is er niet lekkerder dan een ijsje als het zonnetje schijnt. Er zijn maar weinig kinderen die geen ijs lusten. Al was ik zelf wel zo’n kind en nog steeds ben ik er niet dol op. Maar mijn zoon lust heel graag een ijsje op zin tijd.
Onze vriezer zit vol met home made soepen en muffins, maar er ligt niet standaard ijs in. Die maken we af en toe lekker zelf.
Er zijn zoveel soorten ijs en ik weet nog dat het beroemde Rakketje met zijn 40 kcal favoriet was bij de dames die aan de lijn deden.
Daarna volgden de Festini’s die het stempel gezond kregen doordat het “ fruit ” ijsjes zijn. En ouders kopen deze ijsjes nog steeds graag voor hun kinderen.
Beter natuurlijk dan een roomijsje met chocolade, karamel en koek, maar je kan zelf ook heerlijke ijsjes maken.
Kinderen vinden het heel leuk om zelf een ijsje te maken. Koop leuke vormpjes in een gezellig kleurtje en laat de kinderen zelf een smaak kiezen. Je kan ijsjes op waterbasis of yoghurtbasis maken. En wat betreft de ingrediënten, kan je lekker variëren.
Hieronder een paar lekkere recepten om zelf een verantwoord ijsje te maken, dat er ook nog eens feestelijk uitziet. Alvast een hele zonnige zomer met veel “ijspret”.
Gezonde groet, Kim.
www/lifestylebykim.nl
BENODIGDHEDEN:
Blender of staafmixer
IJsvormpjes BPA vrij ( te koop bij greenjump.nl )
Water of yoghurt ( geitenyoghurt kan ook )
Diversen soorten fruit
Eetbare bloemen
Pure chocolade
Kruiden
En een dosis liefde
RECEPT Blueberry ice ( 4 ijsjes )
Ingrediënten:
Banaan 1 stuk
Blauwe bessen 2 handen
Yoghurt of water
Snij de banaan in stukjes en doe deze in de blender met een scheut yoghurt.
Maak de kom schoon en doe daarna de blauwe bessen in de blender met een scheut yoghurt.
Vul de ijsvormpje voor de helft met het bananen mengsel en zet deze daarna 45 minuten in de vriezer.
Maak de kom schoon en doe de blauwe bessen daarna in de blender met een scheut yoghurt.
Haal de ijsvormpjes die voor de helft gevuld zijn met het bananen mengsel uit de vriezer en vul ze verder met het bessen mengsel.
Steek de stokjes in de vormpjes en zet ze daarna 10 uur in de vriezer.
Tip: Je kan ipv de yoghurt ook water gebruiken.
RECEPT Choco ice ( 4 ijsjes )
Ingrediënten:
Aardbeien 2 handen
Yoghurt
Pure chocolade 2 blokjes
Smelt de pure chocolade au bain marie
Doe de aardbeien in de blender samen met de yoghurt. Doe een scheutje gesmolten chocolade in het ijsvormpje en giet direct het aardbeienmengsel erbij. Steek de stokjes in de vormpjes en zet minimaal 10 uur in de vriezer.
Tip: Je kan ook nog wat verse muntblaadjes door het mengsel van de aardbeien doen.
RECEPT Strawberry ice ( 4 ijsjes )
Ingrediënten:
Sinaasappelen 3 stuks
Frambozen 1 hand
Aardbeien 1 hand
Pers 3 sinaasappelen en doe dit samen met de frambozen en aardbeien in de blender. Vul de ijsvormpjes met het mengsel.
Steek de stokjes in de vormpjes en zet ze minimaal 10 uur in de vriezer.
Tip: Je kan ook eerst een laagje Vlierbessensiroop met water en eetbare bloemen als eerste in het vormpje gieten en even
In de vriezer zetten voordat je het fruit mengsel erop giet.
RECEPT Rainbow ice ( 4 ijsjes )
Ingrediënten:
Blauwe bessen 1 hand
Kiwi 1 stuk
Mango 1 stuk
Sinaasappel 2 stuks
Aardbeien 1 hand
Maak apart van alle soorten fruit een mengsel stuk voor stuk. Doe van het eerste mengsel een laagje in het ijsvormpje.
Laat dit in de vriezer staan tot dat het stevig is geworden. Doe nu het volgende fruit mengsel erin en zet dit weer in de vriezer. Herhaal dit met alle fruitmengsels. Na het laatste fruitmengsel steek je de stokjes in de vormpjes en zet ze minimaal 10 uur in de vriezer.

