Veel ouders vinden verantwoorde, gezonde voeding voor hun kinderen steeds belangrijker en kiezen daar bewust voor. Ook zie je dat het voedselaanbod op scholen is verbeterd en in kantines worden bijvoorbeeld steeds meer gezonde producten aangeboden. In veel restaurants echter staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart en daar willen we in de Dutch Food Week iets aan doen. Stichting Kind en Voeding roept restaurants in het hele land op om juist nu een start te maken met het op de kaart te zetten van een gezond kindermenu. Restaurants die hier aan meedoen, kunnen hiervoor een erkend Oké-vignet van Kind en Voeding ontvangen.
Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. In 2020 wordt de Dutch Food Week gehouden van 10 t/m 17 oktober.
Wat eten we?
In de editie 2020 willen we de week inrichten rond het thema ‘verbinding’. Wat eten we en hoe komt het op mijn bord? Samen en gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. In Dutch Food Week stimuleren we het kennis delen met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.
Meedoen? Mail ons: info@kind-en-voeding.nl.